Menu

Ambra Succi - LYSSNA

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
fredag, 14 september 2018 kl:19:00

LYSSNA

”Vi är trötta på att vara rädda, arga, besvikna. Vi måste tro att det kan bli bättre.” Nu, är det dags att LYSSNA!

Förra året sköts 42 människor ihjäl i Sverige. De flesta på en allmän plats – helt nära dagis, vårdcentraler, affärer och torghandel.

Koreografen Ambra Succi bor själv i Rinkeby och har det dödliga våldet bokstavligt på sin egen tröskel.
Tillsammans med dansarna Farzad Ahmed, Rebecca Livaniou, Danielle Lundgren och Nathalie Ifter Salomonsson vill hon nu sätta ljuset på denna ofattliga tragedi, och vad den gör med människorna runt omkring.

– Vi vill fokusera på att dela med oss av erfarenheter genom våra konstformer, dans, sång, text, musik och film för att ge hopp om en bättre framtid, säger Ambra Succi.

”LYSSNA” är en mer en livedokumentär än en föreställning. Ett projekt sprungen ur en förtvivlad frustration och med en orubblig vilja till framåtrörelse; en mäktig tro på att allt kan bli bättre.

I föreställningen deltar, förutom dansarna, också sångerskan Kristin Amparo med låten ”Jag står inte ut”.

All övrig musik ska Ambra Succi, för första gången, komponera själv.

MER OM: AMBRA SUCCI

Född i Helsingfors av finsk mamma och italiensk pappa, kom till Sverige 1997 för att börja
på Balettakademien. Började dansa som 15-åring. Grundade och var medlem i streetdansgruppen Bounce. Koreografen bakom bland annat Loreens schlagertriumf Euphoria, rockoperan American idiots, operan Carmen. Utöver alla frilansuppdrag för Sveriges artistelit driver hon dansskolan DIAMBRA och kompaniet Crazy Artist Movement.

På Dansens Hus har hon tidigare visat sin ”Striving to achieve” – en föreställning om Ambras egen livsresa.


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

fredag, 14 september 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

150kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad