Menu

L-E-V Sharon Eyal & Gai Behar- Love Chapter 2

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
lördag, 6 oktober 2018 kl:19:00

Gråtframkallande svärta från hyllade Sharon Eyal

I Love Chapter 2 befinner vi oss efter sammanbrottet. Smärtan och förödelsen kommer krypande över scengolvet som en sjukdom som drabbar dansarnas kroppar. Rummet osar av katastrof, av att allt hopp är ute. Ett verk som ger dig en anledning – eller en chans – att verkligen få gråta ut.

Den israeliske koreografen Sharon Eyal har etablerat sig som en av den samtida dansens mest eftertraktade koreografer. Hon började som dansare i det världsberömda Batsheva Dance Company och har därfrån både arbetat som biträdande konstnärlig ledare och huskoreograf för kompaniet. 2009 började hon kreera för andra kompanier. I Sverige har hon bland annat arbetat med Göteborgsoperan med Untitled Black och för Kungliga Operans balett har hon gjort de två hyllade verken Bill och Half Life.

Nu är hon tillbaka i Stockholm – den här gången med det egna kompaniet L-E-V som har tillsammans med mångåriga samarbetspartnern Gai Behar, och verket Love Chapter 2. En mörk värld av ensamhet, förtvivlan och sökandet efter kontak

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

lördag, 6 oktober 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

105kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad