Menu

Mélanie Demers / MAYDAY

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
lördag, 9 mars 2019 kl:19:00

Häromåret släpptes bästsäljaren ”Sapiens - en kort historik över mänskligheten” av Yuval Noah Hararis. Boken har inspirerat koreografen Mélanie Demers till att göra den kraftfulla föreställningen ”Animal Triste” ett försök att förstå det sorgliga djuret homo sapiens - människan.

Människan gillar att sätta sig själv i universums centrum. Att vi är oövervinnerliga, odödliga och självklar nummer ett. Vi förstår att vi förmodligen är på vår mot vår undergång men tror ändå på evigheten. Och längst där inne, är människan kanske ändå bara ett litet djur, av ganska ringa betydelse, som bara vill göra mer och bättre.

Mélanie Demers verk har ofta utforskat de mörkare delarna av människlighetens villkor och hennes sociala engagemang lyser nästan alltid igenom i hennes konstnärskap.

I Animal Triste har hon samlat fyra av Kanadas mest välrenommerade dansare: Marc Boivin, Brianna Lombardo, Riley Sims och James Gnam. Resultatet är en intensiv, småvild och uppretad kväll som ställer dig mot väggen: Är vi inte bättre än såhär?

Föreställningen består av fyra delar eller kapitel. Sista delen med repliker från populära filmer och dagens politiska situation där både Rambo och Trump får plats. En igenkännbar tragikomisk värld som lämnar oss med ett skratt som fastnar.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

lördag, 9 mars 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

105kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad