Menu

Andersson Dance & Scottish Ensemble

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
lördag, 23 mars 2019 kl:19:00

När ”Prelude – skydiving from a dream hade premiär i november 2019 på Tramway i Glasgow fick den ett fantastiskt mottagande av både publik och kritiker. I mars kommer Andersson Dance åter till Dansens Hus för att möta Stockholmspubliken med ett verk i det större formatet.

”Prelude – Skydiving from a dream” är det andra samarbetet mellan Andersson Dance under ledning av koreograf Örjan Andersson och stråkensemblen Scottish Ensemble. Deras första samarbete, Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia blev en stor succé och har efter premiären på Dansens Hus 2015 turnerat världen över. Nu är de tillbaka med ett helt nytt verk med musik av Bach och Lutoslawski och Beethovens Grosse Fugue.

Ur de tre kompositörernas olikartade musikaliska landskap utvecklar sig en säregen blandning av rörelse och musik – en danskonsert som rör sig i en suggestiv drömvärld.
På scenen möter du en ensemble bestående av hela 16 musiker och dansare.
Välkommen till en kväll där du upplever musik som du aldrig tidigare sett den, och dans som du aldrig förr hört den.

”...en show där inte en rörelse, inte en enda ton, blir fel.”
The Scotsman

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

lördag, 23 mars 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

150kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad