Menu

Ali Chahrour

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
torsdag, 31 januari 2019 kl:19:00

Poesi, sång, dans och böner blandas i Ali Chahrours svidande vackra föreställning om sorg, kärlek och kraften i att vara tillsammans.

Ali Chahrour, koreografen som öppnar dörrar till glömda världar. I ”Leilas death” möter vi Leilas eget öde och historia. En samtida föreställning om den tynande shiitisk tradition i södra Libanon där gråterskor hjälper människor i sorg genom att umgås, dansa och sjunga.

Ali Chahrour låter Leilas fantastiska sång vävas samman med livemusik från musikerna Ali Hout och Abed Kobeissi. Ali stöttar berättelsen genom att dansa Leilas, make, bror och alla de söner som dött i krig. En både sorglig och livsbejakande expedition där religiösa ritualer möter nutid och blir till en vibrerande, drabbande universell känslostorm.

Föreställningen är på arabiska men har engelsk textning.


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 31 januari 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

105kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad