Menu

Dada Masilo

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
fredag, 15 mars 2019 kl:19:00

2014 drabbade Dada Masilo Stockholmspubliken med sin explosiva tolkning av ”Svansjön”. Nu kommer hon tillbaka med en ny klassiker ”Giselle”. I hennes version ett bråkigt storslaget äventyr om krossade hjärtan, ilska och hämnd.

I ”Giselle” har sydafrikanska storstjärnan Dada Masilo hittat en ny klassiker att dissekera och twista. Med sydafrikanska glasögon blir 1800-tals baletten en uppdaterad berättelse om krossade hjärtan, feminism och hämnd. Eller som hon själv säger ”It will NOT be a pretty ballet”.

”Giselle” är Dada Masilos fjärde tolkning av en stor klassiker. Först ut var ”Romeo och Julia” (2008) – ett ambitiöst projekt för den då blott 23-åriga Masilo.

2009 gjorde hon ”Carmen” och 2010 ”Svansjön”, som presenterades 2014 på Dansens Hus för en hänförd publik.

Masilo har engagerat den sydafrikanske kompositören Philip Miller för att göra ett musikaliskt landskap med såväl klassisk harpa och cello som afrikanska slagverk och sånger. Inspirerat av Adolphe Adams originalmusik.

Dansarna är samtliga sydafrikanska artister varav flera var med i Svansjön 2014. På scenen i titelroll dansar Dada med sin fascinerande och starkt särpräglade stil.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

fredag, 15 mars 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

150kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad