kl: 19:00

Dada Masilo

Dansens Hus - Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

2014 drabbade Dada Masilo Stockholmspubliken med sin explosiva tolkning av ”Svansjön”. Nu kommer hon tillbaka med en ny klassiker ”Giselle”. I hennes version ett bråkigt storslaget äventyr om krossade hjärtan, ilska och hämnd.

I ”Giselle” har sydafrikanska storstjärnan Dada Masilo hittat en ny klassiker att dissekera och twista. Med sydafrikanska glasögon blir 1800-tals baletten en uppdaterad berättelse om krossade hjärtan, feminism och hämnd. Eller som hon själv säger ”It will NOT be a pretty ballet”.

”Giselle” är Dada Masilos fjärde tolkning av en stor klassiker. Först ut var ”Romeo och Julia” (2008) – ett ambitiöst projekt för den då blott 23-åriga Masilo.

2009 gjorde hon ”Carmen” och 2010 ”Svansjön”, som presenterades 2014 på Dansens Hus för en hänförd publik.

Masilo har engagerat den sydafrikanske kompositören Philip Miller för att göra ett musikaliskt landskap med såväl klassisk harpa och cello som afrikanska slagverk och sånger. Inspirerat av Adolphe Adams originalmusik.

Dansarna är samtliga sydafrikanska artister varav flera var med i Svansjön 2014. På scenen i titelroll dansar Dada med sin fascinerande och starkt särpräglade stil.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-03-15 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm,


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Emma Ringqvist Och Hjalmar Fries Är Årets Äventyrare 2018
PRESS
23 mar
kl: 14:20

Emma Ringqvist Och Hjalmar Fries Är Årets Äventyrare 2018

Emma Ringqvist och Hjalmar Fries är Årets kvinnliga respektive manliga äventyrare. Priset delades ut på Explore Outdoor på Stockholmsmässan den 23 mars. Den prestigefulla utmärkelsen Årets Äventyrare syftar till att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen, men också den lust och beslutsamhet som äventyrarna besitter och som visar att ingenting är omöjligt. I år är...

Bild på Wallows Släpper Debutalbumet
PRESS
22 mar
kl: 20:50

Wallows Släpper Debutalbumet "nothing Happens"

Efter singeln "Are You Bored Yet? (feat. Clairo)" släpper det amerikanska alternativa rock bandet Wallows nu sitt debutalbum "Nothing Happens". Albumet spelades in i Sargent Studios, Los Angeles, och har producerats av GRAMMY-belönade John Congleton (St. Vincent, Alvvays, Future Islands). Det nya albumet fångar de kaotiska känslorna; sårbarhet, rädsla och förlust som kommer med att växa...

Bild på Tv-Aktuella Renaida Släpper Singeln
PRESS
22 mar
kl: 14:20

Tv-Aktuella Renaida Släpper Singeln "i Like It" Idag.

Renaida är just nu högaktuell i TV4s stora underhållningsprogram Stjärnornas Stjärna, där programidén är att man tolkar olika musikgenres. I första episoden som gick i lördags blev Renaida hyllad för sin version av rockbandet KISS stora hit "Heavens On Fire" och blev tilldelad en guldstjärna av genre-coachen Joacim Cans. Under sommaren och hösten 2018 har Renaida medverkat i...

Hitta oss på Facebook