Cie Massala

Dansens Hus - stora scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Cie Massala
En fot i Marocko och en i Paris-förorten Val-de-Marne. I Näss mixar franska Cie Massala uttryck från stilar som hiphop, samtida dans, marockanska folkdanser och nycirkus till en helt egen, säregen, urban mash up.

Näss har fötts ur kontraster. Mellan olika tidsepoker, framåtriktad modernitet och hårt fastlåsta traditioner och mellan det jordiska och det spirituella.

Fouad Boussouf, koreograf, dansare och grundaren till Cie Massala, intresserade sig för de här motpolerna, och i ”Näss” låter han dom samspela på ett synnerligen energiskt och smittande sätt.

En stor inspirationskälla till Näss är olika typer av marockanska folkdanser. Allt från krigsdanserna taskiouine och reggada med sina rytmiska trumslag, till ahidous, en mer festlig dans med tamburin och kollektiva handslag. När dessa danser möter, spelar och blir ett med Parisförortens hiphop – blir det en fusion av de sju dansarnas energier och kroppar. Med hög teknisk skicklighet låter de oss se kraften och konflikten i att komma samman.

PS. Visste du att….
Nass (näss) betyder folk på arabiska. Titeln hänvisar till den marockanska folkmusikgruppen Nass el Ghiwane, en legendarisk grupp som ibland kallas ”The Rolling Stones of Marocco”. Gruppen var bland de första i Marocko att introducera moderna västerländska instrument samtidigt som de inspirerades av den antika Gnawa-musiken.

Spellängd: ca 55 min.
Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-21 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: