Gisèle Vienne

Dansens Hus - stora scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

GISÈLE VIENNE
15 unga människor som dansar som om det är det sista de gör i livet. Ett känslomässigt nödläge i slow motion till pulserande techno.

Med utgångspunkt i ritualer och firanden från både dåtid och nutid samlar Gisèle Vienne i ”Crowd” 15 unga människor på scenen i ett koreograferat rave.
Ett hängivet partygäng i en brun gegga av jord, alla på jakt efter extas. En kollektiv eufori med böljande kroppar och flyktiga känslor av kärlek, intimitet, våld och rus.

Gisèle Vienne har alltid fascinerats av människans mörka vrår. Av våld, manipulation och dominans.
” Erotik, död, våld… detta är frågor som rör oss alla. Frågor som kan störa oss – till och med äventyra helt vårt samhälle beroende på hur vi väljer att uppleva dom.”

Hennes bakgrund innehåller både musik, filosofi, dans och dockteater. Som koreograf har hon aldrig väjt för det obehagliga och frånstötande. Hon har bland annat utforskat en seriemördares brott, satt en ung konståkare som spök-astronaut och tvingat ut fyra karaktärer i en hotande mörk skog.
I ”Crowd” samarbetar hon, som många gånger tidigare, med elektromusikern Peter Rehberg och med den amerikanske författaren Dennis Cooper.

Spellängd: ca 90 min.
Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-20 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: