Menu

Cloud Gate Dance Theatre Of Taiwan

Stockholm

Dansens Hus - stora scen
torsdag, 5 mars 2020 kl:19:00

Det metalliska ljudet från en handklocka, taiwanesiska folk- och japanska nakashisånger blandas med elektronisk musik och färgsprakande projektioner. Dansarna i sina fantastiska kostymer byter skepnad under resans gången får känslan av att tusentals andar dansar med dem under ljuset från bjärta lyktor.

I 13 tungor förvandlar Cheng Tsung-lung, Cloud Gates konstnärlige ledare, sina barndomsminnen av de taoistiska ritualerna och det livliga gatuliv i Taipei till en föreställning som utmanar alla sinnen. Färger, ljud och ljus tumlar om intrycken från vår Stora Scen och bjuder in publiken till en parallell, fantasifull värld.

Med en fascination för sin mors berättelser om ”Tretton tungor”, en gatukonstnär på 1960-talet, skapar Cheng Tsung-lung den fantasivärld som direkt anknyter till Bangka, det äldsta distriktet i staden Taipei, med dess tempel, religiösa ritualer, festliga parader och folkmyller.

Föreställningslängd: ca 65 min.

Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 5 mars 2020 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad