Menu

Dansk Danseteater

Stockholm

Dansens Hus - stora scen
lördag, 21 mars 2020 kl:19:00

Vi känner till berättelsen om Odysseus som motstår sirenernas sång genom att hälla vax i sina egna och hans sjömäns öron. I Pontus Lidbergs Sirens har temat flyttats till en samtida vattenvärld där den magiska sången inte bara bär med sig ond bråd död, utan även är en oberäknelig skaparkraft som en inte vill leva utan. Hur hanterar du längtan efter något du aldrig kan få? Och hur bär du ensamheten som följer i det otillfredsställda begärets spår?

I Pontus Lidbergs vattenvärld blir filmprojektioner och animationer av Jason Carpenter dialogpartner med dansarna. Vatten, fysiskt och i bilder, skapar en marin värld, som bildar fonden till både hjältens tragedi, men möjligtvis också katharsis?

SIREN framförs till Franz Schuberts piano Sonata nr 18, med ett arrangemang av kompositören Stefan Levin som blandar akustiska instrument med samplade urbana och syntetiserade ljud.
2018 fick SIREN ett Villanueva-pris som en av de bästa föreställningarna som presenterades på Kuba under året. Villanueva-priserna delas ut av UNEAC, The National Union of Writers and Artists of Cub

Föreställningens längd 60min

Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

lördag, 21 mars 2020 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad