Inställt!
kl: 19:00

Zero Visibility Corp

Dansens Hus - stora scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I ett bergrum, 100 meter in i permafrosten på Svalbard, ligger den internationella fröbanken. Där inne finns över 840 000 arter från hela världen. Valvet är jordens reservhårddisk för biologisk mångfald. Här finns 155 000 varianter av ris. 700 000 av korn. Och så några trälådor från Nordkorea med bland annat 2 200 fröprov av majs.

Svalbards unika fröbank är reliefen i norska koreografen Ina Christel Johannessens i”Frozen Songs”./i Frön yr genom luften, åskan mullrar, snö stormar och mitt i allt – ett hopp om en möjlig ny start.
i”Frozen Songs”/i hade urpremiär 2017 och har därefter turnerat internationellt till bland annat Tyskland, Italien, Spanien och Frankrike.

Föreställningslängd: 90 min.

Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

MER OM FRÖBANKEN PÅ SVALBARD:

Förrådet kallas också för Domedagsbanken. Det är konstruerat för att klara kärnvapenkrig och jordbävningar.

Runt om i världen finns hela 1700 lokala genbanker. Men systemet är sårbart. Rwanda, Burundi, Afghanistan, Irak, Syrien och Thailand är bara några av de platser där genbanker gått under på grund av krig och naturkatastrofer. Arter försvinner också av andra skäl. FN uppskattar att 75% av de grödor som odlades för 100 år sedan idag är ett minne blott.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-01 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: