Menu

Göteborgsoperans Danskompani / Hofesh Shechter

Stockholm

Dansens Hus - stora scen
fredag, 11 december 2020 kl:19:00

Intensiv klubbfeeling med ironiska blinkningar till musikvideos blir det i hyllade Hofesh Shechters första verk för GöteborgsOperans Danskompani.

Förra hösten hypnotiserade han oss med sin dystopiska ”Grand Finale”. Nu är det dags för Hofesh Shechter att återigen dundra in på Dansens Hus stora scen. Den här gången har han dock lämnat sitt eget kompani hemma, och slagit sina påsar ihop med GöteborgsOperans danskompani.

För tio år sedan gick den Israel-födde, brittiske koreografen Hofesh Shechter på mindre än ett halvår från att vara närmast okänd till att fylla Storbritanniens största dansscener. I dag är han en av världens mest uppburna koreografer – omöjlig att förutsäga men med en omisskännlig stil. Hans verk är anarkistiska, explosivt fysiska och virtuosa. Samtidigt ömsinta och vibrerande. Han blandar satir med djupsinnighet, kaos med ordning och djurisk urkraft med mänsklig längtan.

Trummor och pumpande bas är grunden i hans verk, men han blandar också sina elektroniska beats med klassisk musik, folkmusik och opera. I ”Contemporary dance” står han själv för musikkompositionen, men mixar in såväl Bach som Frank Sinatra. Allt som oftast är ljudmattorna öronbedövande tunga och han säger själv att hans önskan är att överväldiga publiken och dra in dem i en gemensam upplevelse där musik, dans och ljud förstärker varandra.

”Contemporary dance” fyller Stora scenen med intensiv energi. Den rytmiska, vildsint pulserande och medryckande musiken är komponerad av koreografen själv.

bInformation gällande Covid 19:/b a href=https://dansenshus.se/covid-19-info/ dansenshus.se/covid-19-info/a

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

fredag, 11 december 2020 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad