Menu

Robin Jonsson - Alone Together

Stockholm

Dansens Hus - stora scen
torsdag, 28 oktober 2021 kl:16:30

Det är inte första gången Dansens Hus har äran att visa Robin Jonssons unika scenkonst. Så sent som förra året fick publiken möta hans TV-spelsinspirerade dansverk i sällskap med den bedårande roboten Alex. Den här gången besöker han oss digitalt, genom ett par VR-glasögon, helt obegränsad av vår verklighet.
I Alone Together tar sig Robin Jonsson an Virtual Reality för att utveckla ett alldeles nytt live-format. Som publik kliver du in i ett tomt rum och får ett par VR-glasögon. Någon helt annanstans finns Robin och Alex. Virtuellt möts sedan era världar när ni kliver in i varandras universum.

Med spjutspetsteknologi och med en svårslagen uppfinningsrikedom breder Jonsson ut ett virtuellt scenrum med förbehållslösa möjligheter. Alone Together är ett försök att överföra det som är essentiellt i scenkonsten – närvaro, intimitet och exklusivitet – till den digitala miljön. Online, med interaktiva verktyg och i realtid får publiken möjlighet att uppleva och medskapa danskonst i en digital världs nästintill oändliga kapacitet.

Sinnen, rörelse och populärkultur är återkommande teman i Robins Jonssons verk. Han har under hela sin karriär intresserat sig för förhållandet mellan människa och maskin liksom den digitala utvecklingen och vad den kan tillföra scenkonstfältet. Stabilt, intuitivt och innovativt skapar Jonsson verk som både förundrar och fascinerar.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 28 oktober 2021 kl: 16:30

Plats

Stockholm, Dansens Hus - stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad