Menu

Jan Martens - Crushed Bodies And Shattered Bones

Stockholm

Dansens Hus - stora scen
tisdag, 1 februari 2022 kl:18:00

Jan Martens - Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones

En 16-åring, en 69-åring, däremellan en mångfald av kroppar och danserfarenhet. Totalt rymmer ”Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones” 17 dansare från olika generationer, olika danstekniker och bakgrunder som alla söker sitt unika uttryck. Hur ger man de andra dansarna i föreställningen utrymme medan man själv letar efter sin egen unika plats och röst på scenen?

I den tid när polarisering kryper fram ur alla samhällets vrår och vinklar, försöker gruppen se varandra på riktigt, bortom stereotyper och sociala dogmer. Att få vara sig själv, i en grupp. Utan att stjäla sin meddansares rampljus och med en önska att bli sitt bästa jag. Går dessa två att förena? Ja, säger Jan Martens. Genom att ge varandra nödvändigt utrymme. Genom att omfamna olikheter och genom att använda scenutrymmet och föreställningen som en ideologisk försökskanin. En föreställning om kraften som ligger i att inte anpassa sig till vad andra tycker och gör.

Experimentet får och tar stöd i ett musikaliskt soundtrack av protestsånger från olika tidsepoker – från Henryk Górecki via Max Roach & Abbey Lincoln till Kae Tempest.

Belgiska Jan Martens har tidigare gästspelat vid två tillfällen på Dansens Hus stora scen. 2017 med den intima ”Sweat baby sweat” och 2018 med den hyllade ”The dog days are over”.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid


tisdag, 1 februari 2022 kl:18:00

Plats

Stockholm
Dansens Hus - stora scen
Barnhusgatan 12-14


Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad