Menu

Cirkus Cirkör – Knitting Peace

Stockholm

Dansens Hus - stora scen
söndag, 5 juni 2022 kl:15:00

I Cirkus Cirkörs föreställning Knitting Peace hänger vi oss fullständigt åt svårlösta knutar och evighetsmaskor i ett scenrum fyllt av garn, trassel, linor och trådar.

Forskare menar att strävan och längtan efter att få det bättre är det som håller oss vid liv. Det värsta som kan hända är att vi uppnår våra mål utan att hitta något nytt att sträva efter. Cirkusartister strävar ofta efter att uppnå det omöjliga. Är strävan efter en omöjlighet vägen till lycka? Att sträva efter fred på jorden, är det att sträva efter det omöjliga? Kan själva strävan förändra något? Går det att sticka fred?
Det är lätt att ge upp inför sin litenhet, världens storhet och sakers komplexitet. Genom att hänge sig totalt åt garnets olika former strävar artisterna efter att hitta mening.

I en poetisk nycirkusföreställning fylld av garn, trassel, linor och trådar vävs frågeställningar om strävan och stickning samman med hisnande artisteri, loopad livemusik och suggestiv scenografi. Fem nycirkusartister skapar en magiskt vacker värld av rep och garn, dit publiken bjuds in för att omslutas av gåtfull musik, känslig poesi och kraftfull strävan efter meningsfullhet. Kan själva strävan göra skillnad? Går det att sticka fred?


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

söndag, 5 juni 2022 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad