Menu

Svansjön

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
fredag, 11 december 2015 kl:19:00

Fredrik Benke Rydman: Svansjön

This does for the 21st Century what Matthew Bournes version did for the 1990s. The show of the year. /The Daily Express

Den efterlängtade succén Svansjön är tillbaka på Dansens Hus! Nu har du chansen att se världens mest kända och älskade baletter förvandlad till kraftfull streetdance i en mäktig ljusshow.

Fredrik Rydmans nytolkning av Tjajkovskijs klassiker har spelat för utsålda hus, hyllats av kritiker och tagit städer som London, Paris och Moskva med storm. Originalsagans förtrollade svanar är här sexarbetare i lackstövlar och platinablonda peruker, trollkarlen en hallick. Tjajkovskijs vackra musik samsas med nyskrivna låtar av bland andra Salem Al Fakir, Moneybrother och Adiam Dymott. Några av Sveriges grymmaste streetdansare gestaltar berättelsen med hjälp av vouging, hiphop och breaking.

Svansjön är en episk och medryckande saga. Kampen mellan gott och ont är fortfarande centralt, men begäret till droger ger kärlekssagan från 1800-talet nya perspektiv. Kan kärleken bryta förtrollningen, liksom i originalet?

Längd: ca 80 min

Läs mer och se smakprov på www.dansenshus.se

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.



Svansjön
2024-11-27 19:00:00
Stockholm, Göta Lejon



SvansjÖn
2024-11-28 19:00:00
Karlstad, KARLSTAD CCC

Datum / Tid

fredag, 11 december 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

375kr - 450kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad