Menu

Visning

Stockholm

Dansmuseet
söndag, 29 november 2020 kl:11:00

Under fyra söndagar i november ordnar Dansmuseet corona-anpassade visningar av utställningen "Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete" – Ballets Suédois 1920–1925 före ordinarie öppettider. Max antal deltagare per visning är 8 personer. Biljetter måste förköpas.

Kom och lyssna till berättelsen om Svenska Baletten, ett danskompani i Paris på 1920-talet. Museets guider levandegör Svenska Balettens historia och visar runt bland 300 föremål.

Följ med in bakom kulisserna i dansarnas loger, via kostymer och kostymskisser, för att slutligen landa i salongen på Théâtre des Champs-Elysées. Under visningen får du lära känna flera av dansarna, kompositörerna och konstnärerna som möjliggjorde kompaniets stora äventyr. Du bjuds på en berättelse om kärlek, mod och dans.

Den 25 oktober öppnade Dansmuseet en jubileumsutställning för att fira hundraårsminnet av Svenska Baletten. Museet ställer ut konstverk, fotografier, dagböcker, affischer och mycket annat från 1920-talet.


Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer och har vidtagit åtgärder för att möjliggöra genomförande av bokade gruppvisningar. 

Datum / Tid

söndag, 29 november 2020 kl: 11:00

Plats

Stockholm, Dansmuseet

Karta (Google)

Typ

Guide

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad