Menu

20/11 KYLA LA GRANGE/BALLROOM/MEDIS

Stockholm

Debaser Ballroom Medis
torsdag, 20 november 2014 kl:19:00

Kyla La Grange till Stockholm i höst!


Hennes andra album kom i somras och singeln med samma namn som albumet â?? Cut Your Teeth â?? har blivit en monsterhit. Den 20 november kommer brittiska Kyla La Grange till Stockholm och Debaser Ballroom för en exklusiv Sverigekonsert. Biljetterna släpps till försäljning den 18 september klockan 9.00.


Lustigt nog hade Kyla La Grange aldrig hört talas om den norska artisten Kygo innan hennes fans twittrade till henne om hur mycket de älskade hans remix av låten Cut Your Teeth. Det tog inte lång tid för Kyla att känna detsamma och den versionen blev snabbt en officiell singel som sedan dess har bränt igenom lista på lista i främst Europa. Låten har över 25 miljoner streams på Spotify, YouTube och Soundcloud och fortsätter växa varje vecka.


Född 1986 och med ursprung från Watford i England släppte Kyla sitt debutalbum â?Ashesâ? år 2012 och juni i år släpptes uppföljaren â?Cut Your Teethâ?. På den nya skivan har gitarrerna tonats ned till förmån för syntharna och är något långsammare än på föregångaren, snarare suggestiva än aggressiva, men lika intensivt blödande. Kortfattat mer emotionell elektropop åt "Ellie Goulding-hållet" vilket kan förklaras i att Kyla bad elektro-producenten James â??Jakwobâ? Jacob (remixer åt Ellie Goulding, Lily Allen, Usher, Lana Del Rey m.fl.) att hjälpa till med produktionen av â?Cut Your Teethâ?. Det föll så väl ut att det slutade med att de producerade alla spår utom ett på albumet tillsammans.


Det finns ett djup och dynamik i Kyla La Grange som gör oss säkra på att hon är en artist som kommer fortsätta att vara aktuell trots att hon just här och nu känns precis rätt i tiden med sin musik. Vi ser mycket fram emot att uppleva henne live på Debaser Ballroom i Stockholm den 20 november.


OBS! 18 år (13 år med målsman)


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

torsdag, 20 november 2014 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Ballroom Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad