Menu

9/3 DOTAN/MEDIS/BALLROOM

Stockholm

Debaser Ballroom Medis
måndag, 9 mars 2015 kl:19:00

OBS! 18 år


Med sitt senaste album â?7 Layersâ? har det holländska singer songwriter-fenomenet spelat in skivan i sitt eget vardagsrum och under processen testat låtarna live hemma hos fans. Med den medryckande singeln â?Homeâ? i spetsen är Dotan redo att göra en intim spelning på Debaser Ballroom i Stockholm den 9 mars.


Biljetterna släpps till försäljning den 17 december klockan 9.00.


Dotan släppte sin första skiva 2011 och allt verkade gå som på räls för den internationellt erkände musikern. Han spelade in i London och Los Angeles, fick mycket radiotid för sina låtar och spelade på stora scener runt om i världen. Men med framgången kom också pressen och Dotan fann sig i en situation där han snarare levde för att leva upp till andras förväntningar, än sina egna.


Räddningen fanns i vardagsrummet. I sitt eget vardagsrum skapade han en hemmastudio och satte upp madrasser för att dämpa ljudet och spelade in en skiva som blev personlig, naken och dynamisk â?? allt skapat med Dotans stämningsfulla röst och gitarr som grund. Kommersiell framgång var inget han tänkte på, men â?7 Layersâ? har hyllats världen över för sin autentiska ljudbild.


Att han hittade fram till just denna ljudbild har han fansen att tacka för till stor del. Det var under processen att skapa skivan som han bestämde sig för att testa låtarna hos de som verkligen betyder något för honom â?? fansen. Han skrev på Facebook och frågade om någon ville ha en privat akustisk spelning med Dotan, där han fick testa sitt nya material. Det resulterade i över 100 spelningar i allt från studentlägenheter till slott. Det blev intima spelningar där Dotan flera gånger fann sig i mitten av ett rum fyllt av känslosamma och tårögda fans.


Att utforska känslor och jaget genom musik är något som Dotan tagit till vara på under skapandet av â?7 Layersâ?. Namnet kommer från de sju lager av hud som ska skydda oss människor. Med varje låt på skivan kommer han ett lager närmare sig själv, närmare sanningen om vem han är som person. På så sätt är â?7 Layersâ? en unik och oerhört självutlämnande skiva.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

måndag, 9 mars 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Ballroom Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad