Menu

12/2 LINDI ORTEGA/BALLROOM

Stockholm

Debaser Ballroom Medis
fredag, 12 februari 2016 kl:18:00

Välsignad med en röst som för tankarna till såväl Dolly Parton som Emmylou Harris och kanske framförallt Miss Li har Lindi Ortega blivit en stigande stjärna på den amerikanska altcountryscenen. Nu återvänder hon till Sverige för fyra spelningar i februari, där hon bland annat gör en spelning på Where’s the Music? i Norrköping.


När Lindi växte upp spelade hennes pappa bas i ett latinoband, och att växa upp i ett hus fyllt av musik och se pappan arveta med begåvade sydamerikanska sångerskor har spelat en stor roll i hennes eget musicerande. När hon vara 16 lånade hon en gitarr från sina föräldrar och började lära sig själv att spela. När hon bemästrat tre ackord började hon skriva sin första låtar.


Med influenser från ikoniska singer/songwriters som Leonard Cohen och Van Morrisson, countrystjärnor som Loretta Lynn och Johnny Cash och indiegiganter som Jeff Buckley och Cat Power kan man lätt tro att musiken hon skapar skulle vara minst sagt spretig, men Lindi väver samman de olika beståndsdelarna till perfektion.


Hennes senaste album ”Faded Gloryville” (missa inte briljanta ”Ashes”!) har blivit hyllad av såväl fans som presskåren och har fått höga placeringar på countrylistor världen över.


Till er som älskar magin av stjärnor på uppgång - missa inte Lindi Ortega live. När hon i februari kommer till gör hon inte mindre än fyra spelningar och besöker Göteborg, Stockholm, Norrköping och Malmö.


OBS! 20 år


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

fredag, 12 februari 2016 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Debaser Ballroom Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad