Menu

22/10 JAMES VINCENT MCMORROW/MEDIS

Stockholm

Debaser Medis
lördag, 22 oktober 2016 kl:19:00

Live Nation presenterar:


Den Irländska singer-songwritern bakom älskade låtar som ”Higher Love” och ”We don’t eat” kommer äntligen till Sverige! Lördag 22 oktober lär bli en minnesvärd kväll, då James Vincent McMorrow ställer sig på en svensk scen för första gången – på Debaser Medis i Stockholm.


Biljetterna släpps fredag 20 maj kl. 11.00.


”Sonically audacious, visually stunning and meticulously modern” skrev The Times om McMorrows senaste album “Post Tropical” och passade samtidigt på att ge skivan 5 av 5 i betyg. Hyllningarna har inte varit sparsamma heller för den irländske sångaren, låtskrivaren och gitarristen. Debutalbumet ”Early in the morning” från 2010 blev startskottet och genererade uppträdanden på stora scener och TV-program som ”Later... with Jools Holland”.


Förutom egna låtar så har hans covers blivit enorma hits världen över, så som Chris Isaaks ”Wicked Games” som användes i en trailer för TV-serien Game Of Thrones samt Steve Winwoods 80-talsdänga ”Higher Love” som McMorrow förvandlat till en vacker och känslosam ballad som berört hjärtan världen över – vilket man också kan se i de miljontals streams och views låten har fått.


Nu beger sig James Vincent McMorrow ut på en europeisk headline tour på 17 datum, med start i Glasgow den 10 oktober och med stopp i Stockholm lördag den 22 oktober. Det blir hans första turné efter det hyllade andra albumet ”Post Tropical” som nominerade för Choice Music Prize och där den efterföljande turnén sålde slut datum efter datum. Turnén innefattade bland annat två utsålda kvällar på Operahuset i Sydney samt Shepherd’s Bush Empire i London.


2016 har James redan nått över 100 miljoner streams, samarbetat med Kygo och har blivit en av de hetaste artisterna i Europa just nu. Vi längtar nu till 22 oktober och James Vincent McMorrows första konsert i Sverige!


Åldersgräns 18 år förköp, i dörr 20 år!


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

lördag, 22 oktober 2016 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

220kr - 260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad