Menu

14/12 FIRESIDE/MEDIS

Stockholm

Debaser Medis
onsdag, 14 december 2016 kl:19:00

Fireside
Debaser Medis
14 december


18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)


Debaser presenterar;


FIRESIDE
9 december – Pustervik, Göteborg
14 december – Debaser Medis, Stockholm


År 1992 inleddes det kapitel i svensk musikhistoria som fått namnet Fireside. Även om kapitlet aldrig riktigt avslutats, så har vi efter tretton års tystnad inte heller vågat hoppas på livstecken. Tills nu. I slutet av året intar ett av Sveriges mest hårdnackade band Debaser Medis i Stockholm och Pustervik i Göteborg för två exklusiva konserter – bandets första framträdande sedan 2003. Kanske blir det deras sista. Ingen vet. Men i ärlighetens namn: det vore väl dumt att chansa. Två tillfällen har vi på oss. TVÅ. Biljetterna är släppta!


Fireside var under 90-talet och tidiga 00-talet ett av Sveriges mest omtalade band: konsekvent tjurskalliga, my-way-or-the-highway-aktiga noiseprovokatörer, men med ett hjärta som pumpade glödhet lava i ådrorna. Genombrottsalbumet ”Do Not Tailgate” (som vann en Grammis i Sverige) släpptes även i USA på Rick Rubins American Recordings och asfalterade en autostrada på den amerikanska kontinenten för svenska band att färdas på. Genom experimentella ”Elite” (hardcore-fansens nummer ett) och back-to-basics-ångvälten ”Get Shot” har Fireside upprätthållit en oöverträfflig standard som bär alla förtecken av guld- och legendarstatus.


Så vad är det som manar Fireside att ställa sig på scen år 2016? Utan att egentligen veta så kan vi nog anta att det är av samma anledning som när de 1992 knäppte på förstärkarna för första gången och skapade ett svårslaget fotavtryck i den svenska rockhistorien: av kärlek till musiken.


Vi är många som beklagat deras tystnad under dessa många år och när det nu står klart att Fireside återvänder för två exklusiva kvällar, så är det en välkommen låga i både decembermörkret och i våra liv.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

onsdag, 14 december 2016 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad