Menu

Yann Tiersen

Stockholm

Debaser Medis
måndag, 29 september 2014 kl:20:30

Presenteras av FKP  Scorpio:

De flesta känner nog främst till den franska musikern och kompositören Yann Tiersen från hans filmmusik. Det var nämligen han som skapade det makalöst vackra tonsättandet till underbara "Amelie från Montmartre" samt skrev musiken till "Good bye Lenin!". Men Yann har långt mycket mer än så på sitt CV.

Från de vykortsvackra stämningsbilderna i "Amelie från Montmartre" till det nya albumet "?" (utläses: "Infinity") är spännvidden enorm. Arbetet med "?", som är Yann Tiersens åttonde album, inleddes på Island och fortsatte på Färöarna, innan det slutfördes hemma på ön Ouessant utanför Bretagne. Just ö-livets karga inramning, där vidderna oftast är större än folkmängden och där vinden alltid blåser in från havet genomsyrar "?".

På "?" ryms en enorm musikalisk nyfikenhet. Yann har återvänt till sin musikaliska bakgrund. I många av låtarna har han utgått från leksaksinstrument, vars ljud sedan har digitaliserats och böjts fram och tillbaka. Då avantgarde möter minimalism och instrumental punkestetik blir resultatet "?" ett av Yann Tiersens mest imponerande verk hittills.

Live är Yann Tiersen något utöver det vanliga. Hans spelning på Institute of Contemporary Arts i London sålde slut omedelbart och i september återvänder han till London för att uppträda på Royal Festival Hall. Därefter beger han sig till Sverige för inte mindre än tre konserter!

Missa nu inte chansen att uppleva en av nutidens intressantaste och mest mångfacetterade musiker i hans rätta element – live på scen.

Åldersgräns: 18 år

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

måndag, 29 september 2014 kl: 20:30

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad