Menu

Fink

Stockholm

Debaser Medis
lördag, 25 oktober 2014 kl:22:00

FKP Scorpio presenterar:

Finian Greenall växte upp i ett hem fyllt av folk- och klassisk musik, och tidigt fascinerades han av gitarrer. Men när han under tonåren upptäckte rave, blev han såld. Han påbörjade en musikalisk karriär som Dj och producerade trip hop och ambient techno. Men så småningom återvände Fink till sina förfäders rötter och kärleken till den akustiska gitarren fanns fortfarande där.

För sedan 2006 har Fink varit Fink, den framstående singer-songwritern med de oemotståndliga låtarna. Han som gick ifrån att vara en klubb-DJ i världsklass och elektroniska producent, till att bli den första singer-songwritern någonsin med ett skivkontrakt på den legendariska labeln Ninja Tune.Lägg också till sammarbeten med artister som John Legend, Ximena Sariñana, Amy Winehouse och Professor Green på Finks CV. Hittils har han släppt fyra album och haft otrolig framgång med sin 18 månader långa och världsomspännande "Perfect Darkness"-turné.

Trots detta är han fortfarande ett namn som för den stora skaran har förblivit ett mysterium. Något som nu ser ut att vara på väg att ändras då han släpper sitt nya album, "Hard Believer".

Musikaliskt är det lika brett som Finks föregående album. Det är folk, elektronika, blues och rock. Men det är låtskrivandet som verkligen driver honom till en ny position: det är tydligt att Fink har utvecklats till en av Storbritanniens stora nutida låtskrivare.

Åldersgräns: 20 år

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

lördag, 25 oktober 2014 kl: 22:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

215

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad