Menu

16/10 THE 1975/MEDIS

Stockholm

Debaser Medis
torsdag, 16 oktober 2014 kl:19:00

Manchesterbandet The 1975 släppte sin självbetitlade debutskiva i september förra året till lysande recensioner och har sedan dess spelat för fulla hus världen över. Under de senaste 18 månaderna har artpopkvartetten gjort över 400 spelningar och i höst ger de sig ut på en ny Europaturné, som inkluderar ett besök på Debaser Medis i Stockholm den 16 oktober.


The 1975 bildades i Manchester redan 2004 när bandmedlemmarna fortfarande var tonåringar men det dröjde till 2012 innan de släppte sin debut-EP â?Facedownâ?. Den följdes av ytterligare tre EP-släpp under vintern och våren 2012/2013 och bandet spelades flitigt på inflytelserika BBC Radio 1 i hemlandet. Debutskivan â?The 1975â? samlade deras tidigare singlar, i nyinspelade versioner, tillsammans med nytt material och med sin mix av indierock, artpop, pop och râ??nâ??b slog sig bandet fram till förstaplatsen på den brittiska albumlistan.


Den 16 oktober återvänder de för sitt första Sverigebesök sedan den svettiga spelningen på Debaser Strand i november förra året och antagligen är det sista chansen att se dem på en mindre scen. Det har redan etablerat sig som Storbritanniens största nya band och det är bara en tidsfråga innan vi ser dem på de riktigt stora scenerna.


OBS! 18 år (13 år med målsman)


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

torsdag, 16 oktober 2014 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad