Menu

27/11 HURULA/MEDIS

Stockholm

Debaser Medis
torsdag, 27 november 2014 kl:19:00

Med debutalbumet Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för levererade Hurula ett av årets starkaste släpp och efter att ha erövrat festivalscenerna under sommaren är det dags för Hurulas mest omfattande turné hittills i höst.


Som frontman i Masshysteri slog sig Robert Hurula in i det svenska medvetandet och när bandet splittrades 2010, efter två briljanta album, lämnades ett stort vakuum på den svenska musikscenen. Efter tre års väntan återvände Hurula äntligen till tonerna av debutsingeln Sluta deppa mig i januari i år och debutalbumet följde i april. Sedan dess har han varit enav årets mest tongivande akter, där samhälle och politik vävs samman med Hurulas känsla för melodi och knivskarpa hybrid av pop och punk.


Hurulas scenproduktivitet speglas även i studion. Bara månader efter debutalbumet har han börjat skissa på nytt material. Sagt är vi under hösten kommer att få höra mer av Hurula.


I höst ger sig även Hurula ut på vägarna för tolv stopp runt om i Skandinavien, inklusive tio över hela Sverige, med årets bästa och viktigaste rockalbum på svenska i ryggen.


MATTIAS ALKBERG/SÖDRA SVERIGE
Den 20 augusti i år släppte Alkberg albumet "SÖDRA SVERIGE". En punkskiva, 13 låtar på 22 minuter. Total riffglädje med hårda, roliga texter som visar att det går att stå rakt även om det blåser åt fel håll. SÖDRA SVERIGE kommer från en artist som vågar vara uppriktig i en tid och ett samhälle där allt, ärligt talat, är skit. En värld där Stockholm är "alltings jävla epicentrum", där "nya mobberaterna" bryter ned människoliv, där "hela Sverige sjunger" och "alla är din vän, typ som i Tyskland, 1935".


SÖDRA SVERIGE är också namnet på kompbandet, bestående av Henrik Palm (In Solitude), Frans Johansson (Les Big Byrd) och Anton Nyström (Statik Eyes, Eterkropp).


Albumet är Alkbergs åttonde under egen flagg. Vidare har han skrivit fem diktsamlingar och släppt 16 album med The Bear Quartet.


OBS! 18 år (13 år i målsmans sällskap)


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

torsdag, 27 november 2014 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

175

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad