Beach House

Debaser MedisDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Baltimore-duon Beach House har bländat oss med sin magnetstarka och melankoliska drömpop i nästan ett decennium. I augusti är de tillbaka med nytt material i form av albumet Depression Cherry och vi kan nu äntligen avslöja att den efterföljande turnén gör två nedslag i Sverige i november – för exklusiva spelningar i Göteborg och Stockholm.

Victoria Legrand och Alex Scally har under namnet Beach House producerat storslaget känslosam musik sedan deras självbetitlade debutalbum släpptes 2006. Stämningsfullt, utsökt och med låtskrivande som svävar in för att beröra varenda liten cell i kroppen. Duon har växt och utvecklats vid varje släpp – från debuten till Devotion 2008, till 2010 års Teen Dream och till magnifika Bloom från 2012. På kommande albumet Depression Cherry har Legrand och Scally valt att gå tillbaka till rötterna och utan hänsyn till kommersialism skalat ner sitt sound – enkelt och intimt. Fokuserat runt endast en melodi och några instrument är det som vanligt drabbande intensivt, mörkt och närvarande.

Den 28 augusti släpper Beach House sitt femte album Depression Cherry och lite mer än två månader senare gör de två efterlängtade spelningar på Trädgår’n i Göteborg och Debaser Medis i Stockholm. Det är med andra ord två väldigt intima och exklusiva spelningar som väntar de som ser till att säkra sin biljett i tid.

Åldersgräns 18 år.

Dörrarna öppnar 19.00 och konserten startar kl 20.00

Arrangör: www.luger.se

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-12 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Beach House

Beach House, Sparks på Spotify

Sparks

Sparks

Beach House, Myth på Spotify

Bloom

Myth

Beach House, Zebra på Spotify

Teen Dream

Zebra

Beach House är en amerikansk dream pop-duo från Baltimore, bestående av franskfödda Victoria Legrand och Alex Scally.


Bandet bildades 2004 av Alex Scally, på gitarr och keyboard, och Victoria Legrand, på elorgel och sång. Debutalbumet, Beach House, släpptes 3 oktober 2006 på Carpark Records. Albumet kom med på Pitchforks lista över 2006 års bästa album. 2008 släpptes uppföljaren Devotion. Albumet fick mycket goda recensioner. Duons tredje album, Teen Dream, släpptes 2010 på skivbolaget Sub Pop. Albumet läckte i sin helhet ut på internet 19 november 2009.


2009 sjöng Victoria Legrand på Grizzly Bears låt Two Weeks från albumet Veckatimest. Hon sjöng även på Grizzly Bears låt Slow Life, som var med i soundtracket till New Moon.