Menu

Leon Bridges

Stockholm

Debaser Medis
lördag, 12 september 2015 kl:21:00

Leon Bridges
Rolling Stone Magazine har utnämnt honom till en av de 10 viktigaste artisterna att upptäcka 2015. 25-åriga Leon Bridges från Fort Worth, Texas, släpper debutalbumet i veckan och kommer till Debaser Medis i Stockholm den 12 september.
Leons retrostil, genuina röst, scennärvaro och passion till musiken har på kort tid fångat hjärtan inte bara hos media men även hos fans som sett till att flertalet livekonserter sålt ut inom loppet av bara några minuter. Leon Bridges musik beskrivs ofta som vintage soul eller fusion of soul och han lyckas på ett karismatiskt sätt få sitt retrosound att kännas som en modern tappning av musik från 50-talets amerikanska söder.

Världen började få upp ögonen för Leon efter att den ansedda Texas-bloggen Gorilla vs. Bear premiärspelade två låtar i oktober förra året. Låtarna spreds som en löpeld viralt, uppmärksammades stort och började spelas av amerikanska radiostationer över hela landet. Viktiga och inflytelserika tastemakers och media hittade snabbt sin nya älskling och låten ”Coming Home” utnämndes till en av 2014 års fem bästa låtar på ett flertal listor. Leon som var en av de mest omtalade på årets SXSW genomförde inte mindre än åtta spelningar under festivalen med idel lovord från publik och media.

Nu på fredag den 19 juni släpper Leon Bridges det efterlängtade debutalbumet ”Coming Home”. Lägg denna dagen på minnet, för det är även då som biljetterna till hans konsert går till försäljning. Det här är en artistresa du kommer vilja vara med på direkt från start.

Åldersgräns 20 år.

Dörrarna öppnar 19.00 och konserten startar kl 21.00

Arrangör: www.luger.se

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

lördag, 12 september 2015 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad