Menu

Soft Moon + Invsn

Stockholm

Debaser Medis
fredag, 18 september 2015 kl:21:00

The Soft Moon (US)

Luis Vasquez hade inga planer på att låta The Soft Moon nå allmänhetens öron. Musiken var mer som ett självuppfyllande än något annat. Trots det bubblade hans urblekta och hyschade verk upp till ytan, och inspelningarna från hans lilla Oakland-lägenhet släpptes 2010 på Captured Tracks. Kritikerna stirrade storögt och till och med svårflörtade Pitchfork fascinerades av hur känslan av att falla i glömska kan verka spännande tack vare Vasquez musik. De hypnotiska sounden från band som Suicide, Joy Division och Krautrock får nytt liv med hans avskalade lo-fi-twist.

Hans skumma ljudlandskap, spetsat med nyckfulla atmosfärer och taggiga mörka vågor av post-punk drar in dig i en helt ny värld som är svår att ta sig ur. Nu, en EP och två album senare är musiken mer fokuserad och tittar djupt in i själen. The Soft Moon har alltid varit och kommer alltid komma direkt ifrån Vasquez själv och hans inre visioner. Det senaste albumet ‘Deeper’ är resultatet av total ensamhet och den verkliga mardröm det är att leva med sig själv i helt okända omgivningar, utan något eller någon att falla tillbaka på. Under ett år spelades det in uppe i bergen nära den elektroniska gurun Giorgio Moroders hemstad. Tillsammans med producenten Maurizio Baggio plockades ‘Deeper’ ihop bit för bit under ett år. The Soft Moons kärna och formula ligger kvar, med en rent stötande bas, hänsynslösa mekaniserade beats, skriande synth och mystiska kantiga gitarrslingor som ålar sig in under huden för att stanna. Däremot har Baggio arbetat på den gotiska paletten för att leda Vasques till ett konkret och mer intensivt låtskrivande, helt utlämnad åt sig själv.

Hans röst har aldrig varit så klar och ärlig som nu, och musiken är ett penetrerande porträtt av artisten själv där han brottas med självmordstankar, sårbarhet och vad det innebär att läka. Han har stått ansikte mot ansikte med sina inre demoner och de mest hopplösa delarna av sig själv, och resultatet drar in lyssnaren i det mörka och påträngande universum som är The Soft Moon.

INVSN
INVSN har aldrig lämnat Umeå. De har aldrig omfamnats av Stockholms nervösa credmaffia som sneglar på varandra och undrar ”ere här bra eller?” och de har aldrig tillhört en given scen. Och det har aldrig märkts så tydligt som på nya skivan.

Bandet som går sin egen väg, utan att snegla på rådande trender eller åsikter om hur rock ”ska” låta. Det är kompromisslösa sånger där budskapet är omisstydligt. ”Västerbotten”, ”Hatet” och ”Ner i mörkret” talar sina egna tydliga språk. Att ta frustrationen, missuppfattningarna och hatet och omvandla till styrka och energi. Tillsammans INVSN tonsatt utanförskapet och känslan av att inte höra hemma i givna mallar eller inrutade genrer. De som följt Dennis Lyxzén (Refused), Sara Almgren, Anders Stenberg, André Sandström och Richard Österman vet att det är där de trivs bäst.

Åldersgräns: 20 år

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

fredag, 18 september 2015 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad