Menu

23/10 IMPERIAL STATE ELECTRIC/MEDIS

Stockholm

Debaser Medis
fredag, 23 oktober 2015 kl:19:00

Imperial State Electric + Satan Takes A Holiday
Debaser Medis 23 oktober
19-03
Åldersgräns: 20 år


Imperial State Electric kommer till Medis med nytt album i ryggen, â?Honk Machineâ? (släpps 21 augusti).


Äkta musik kan inte fejkas. Det är en odödlig hyllning till nedärvda värderingar â?? kraft och volym, svett och adrenalin, kompromisslöst bra tider där uppfriskande stormbyar av dåtid, nutid och framtid kolliderar. Artister som med själ och hjärta kräver att göra musik som väcker blodet inom en, och som aldrig kommer sluta jaga den avlägsna horisonten, The Beatles, Otis Redding, Alice Cooper & Sex Pistols.


Imperial State Electric har både namnet och vetskapen om hur, de är äkta rock-reinkarnationer! "Vi är den mycket saknade länken mellan The Ramones och Lynyrd Skynyrd" - Nicke Andersson.


Sedan starten 2010 har denna svenska kvartett kommit att etablera sig som ett av Europas främsta rockband. Deras tre första album â?? â?Imperial State Electricâ? och 2012:s vida rosadeâ?Pop Warâ? och 2013 års â?Reptile Brain Musicâ?â?? gjorde det klart att bandet berört kärnan till rock 'n' roll och svingande gitarrer. Nu, med sitt senaste mästerverk â?Honk Machineâ? höjer Imperial State Electric insatsen, raffinerar och omdefinierar sig själva och lämnar motståndarna i dammet bakom sig.


â?Honk Machineâ?, som släpps den 21 augusti 2015, innehåller 11 låtar inspelade i The Honk Palace och mixad av Stefan Boman i Park Studio/Psykbunkern. Första singeln från skivan, "All Over My Head" släpptes den första maj i år.


SATAN TAKES A HOLIDAY
Med deras blandning av rock'n'roll, sextiotalets garagerock och sjuttiotalets sväng så ses Satan Takes A Holiday som ett av de bästa livebanden i Sverige. De är stamgäster på landets festivaler, har åkt ut på turnésvängar med MUSTASCH och JULIETTE LEWIS, åkt på flera långa europaturnéer tillsammans med IMPERIAL STATE ELECTRIC och, förra året â?? precis innan det var dags att spela in album nummer tre â?? öppnade de för KISS på Friends Arena inför 30 000 personer.


I November 2014 släpptes â??Animal Man Womanâ?, Satan Takes A Holidays tredje album. Inspelad och producerad av Stefan Brändström (HENRY FIATâ??S OPEN SORE, HOLOGRAMS) i The Dustward Studio, med gästinhopp från Vanja Renberg (THE VANJAS) och Rudolf de Borst (THE DATSUNS, IMPERIAL STATE ELECTRIC), så pekar skivan både bakåt mot debutalbumets ohämmade energi, och framåt, med ännu mer förfinat låtskrivande. Valet av studio och producent visade sig vara den perfekta kombinationen tillsammans med Satan Takes A Holiday, och resultatet är en samling låtar som bokstavligen spricker av viljan att bli framförda på scen. I full fart. Huvudet först. Allt är tillåtet.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

fredag, 23 oktober 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad