Menu

2/12 SKINDRED/MEDIS

Stockholm

Debaser Medis
onsdag, 2 december 2015 kl:18:00

FKP Scorpio presenterar:


Hämningslösa och genreförkastande â?? Skindred är allt annat än ett vanligt gammalt rockband. I december kommer de till Stockholm och Debaser Medis för att bjuda på en riktigt röjig show.


Musikvärlden ser kanske lite annorlunda ut idag än vad den gjorde 1998. Karriärer har rivstartat och tvärnitat, popstjärnor har gift och skiljt sig, rappare ställer numera upp i presidentsval. En grundläggande princip för vad som gör ett band riktigt bra kvarstår dock: always deliver the goods. Inget band har tagit fasta på det bättre än Skindred, och under det senaste decenniet och framåt har de på scenen varit ett av världens intressantaste rockband.


Det var ur spillrorna av de genrebrytande föregångarna Dub War som Skindred bildades i Wales 1998 av sångaren Benji Webbe. Ingenting skulle bli sig likt på den inrutade genrekartan. Om Dub War bröt mot reglerna skulle Skindred visa sig leva ovanför alla hämmande definitioner. Debutalbumet â?? den genremässiga härdsmältan "Babylon" från 2004 â?? är något av en modern klassiker då det kommer till hybridmetal. Genom att mixa metal med reggae, alternativrock och punk och krydda det hela med infall från dancehall, jungle, ska, hiphop och en rad andra håll byggde Skindred upp en helt egen identitet. Och när de sedan toppade detta med att skruva till allt ytterligare ett varv live hade de lagt en bastant grund för framtiden.


Sedan debuten har Skindred hunnit släppa ytterligare fyra album, varav det senaste styrkebeskedet "Kill The Power" släpptes 2014.


Senaste Skindred var i Sverige var på Bråvalla Festival i somras, och de som var där vet vad det handlar om. Vi ses på Debaser Medis den andra december.


OBS! 18 år (13 år med målsman)


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

onsdag, 2 december 2015 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad