Menu

28/11 MATINÉSPELNING - DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN

Stockholm

Debaser Medis
lördag, 28 november 2015 kl:15:30

Appelgren + Friedner i samarbete med FKP Scorpio Sverige presenterar:


Nu öppnar vi upp för ytterligare ett gig med Den Svenska Björnstammen på Medis den 28 nov! Konserten börjar kl 16.30 och det är 13 års åldersgräns.


Sveriges mest älskade musikkollektiv är tillbaka med sitt tredje fullängdsalbum, â?Countryâ?. Detta firas med en Sverigeturné där Den Svenska Björnstammen gör två efterlängtade spelningar på Debaser Medis i Stockholm undar samma dag. En med 13 årsgräns och en med 20 årsgräns.


På en gård strax utanför Norrköping har musikkollektivet Den Svenska Björnstammen skapat en egen värld präglad av medborgarlöner, spontana fotbollsmatcher och konstinstallationer. Men framförallt är det här som medlemmarna skapar musik som möjliggör ett liv på helt egna villkor. Nu släpps det tredje albumet och detta firas med en sverigeturné, med ett efterlängtat stopp i Stockholm och Debaser Medis.


Det är inte konstigt att musiken blivit en så stor del av kollektivets vardag, även om medlemmarna också ägnar sig åt bildkonst, ljudinstallationer, textil, serietecknande och film. Det är trots allt musiken som gett gruppen möjlighet att införa medborgarlön, vilket innebär att alla sju får samma lön utbetald varje månad, oavsett insats. Det är också musiken som i stor utsträckning bekostar konstinstallationer, seriealbum och annat som de sju producerar. Det enorma genombrottet gruppen fick 2011 med albumet â?Ett fel närmare rättâ? och megahiten â?Vart jag mig i världen vänderâ? förändrade allt och plötsligt var Den Svenska Björnstammen en av landets verkligt stora dragplåster. Uppföljaren â?I förhållande tillâ? (2014) befäste Den Svenska Björnstammens position på den svenska musikscenen och bara ett år senare är det alltså dags för â?Countryâ?.


Det kommer bli en kväll som genomsyras av kärleken till musiken och kreativiteten, och när de intar Debaser Medis scen kommer novembernatten att kännas lite ljusare och lite varmare, om än för bara några timmar.


OBS! 13 år!


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

lördag, 28 november 2015 kl: 15:30

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad