Menu

22/1 ISRAEL NASH/MEDIS

Stockholm

Debaser Medis
fredag, 22 januari 2016 kl:18:00

Rootsy Live och Fritz's Corner presenterar:


Få artister har på ett så genuint sätt etablerat en lojal och stor skara fans i Skandinavien som Israel Nash. Genom flitigt turnerande, anmärkningsvärt starka och jämna konserter och ett allt mer utmejslat artisteri och albumskapande, är han kanske den starkast lysande Americana-stjärnan just nu. Därför är det en högstidsstund att få meddela att Israel Nash följer upp det nyligen släppta och minst sagt hyllade albumet ”Israel Nash´s Silver Season” med en omfattande turné i Skandinavien i januari och februari med turnéstart för Norge på Vulcan Arena i Oslo och i Sverige på Debaser Medis i Stockholm.


Vi är många som blir lika chockade varje gång vi ser en ny konsert med Israel Nash och hans band. Ibland liksom glömmer man kraften i konserterna, men när man väl står där igen sköljs man över av Israels starka röst och karisma och bandets absoluta förmåga att bidra till helheten och Israels musikaliska vision. Det är få som inte ser en framtida stor rockstjärna i Israel Nash. Fredrik Virtanen skev i Aftonbladet om Silver Seasons: ”Otroligt. Före detta Gripka kan inte sluta göra ­lysande musik. Denna gång lite onödigt svävande Neil Young och Midlake mer än robust folkrock. En rejäl hit och han blir en av de största.” Nils Hansson hyllar också albumet med sin recension i DN ”Det låter så helgjutet att man kan få för sig att han anlände precis så här, fix och färdig i uttrycket och med hemmastudio i bergen utanför Austin.” Även de internationella drakarna som Uncut, Mojo, Classic Rock Magazine och Q gödslar med superlativer och höga betyg.


Vi kan stolt säga att vi i Skandinavien tidigare och mer än andra såg Israel Nash storhet. Så välkommen hem Israel!


OBS! 20 år!


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

fredag, 22 januari 2016 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

280

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad