Menu

11/11 THE HUMAN LEAGUE/MEDIS

Stockholm

Debaser Medis
fredag, 11 november 2016 kl:18:00

Live Nation presenterar:


The Human League är lika ikoniska som stilbildande. Den brittiska synthpopgruppen har varit aktiva sedan slutet av 70-talet och med flertalet moderna klassiker till låtar och album är trion sannerligen en av de allra största akterna i synthpopvärlden. Fredag den 11 november ser vi fram emot att se legendariska The Human League på Debaser Medis i Stockholm!


Biljetterna släpps måndag 22 februari kl. 09.00.


Med fem album och åtta singlar på UK Top 10 och miljontals sålda skivor genom åren så är The Human League inte bara bland de största i England, men i hela synthvärlden. Bandets tre första album "Reproduction" (1979), "Travelogue" (1980) och framför allt det banbrytande "Dare" (1981) satte The Human League på kartan för all framtid. Med en mix av synthpop och new wave satte gruppen sitt avtryck på kartan och lämnade få oberörda. För vem kan ha missat en av 80-talets allra största låtar: "Don't you want me" från just "Dare"?


Det drömska och elektroniska synthpopsoundet är lika tidsenligt för bandets framgångar på 80-talet som det är tidlöst och gångbart även 2016. Trion består idag av grundaren Philip Oakey samt sångerskorna Joanne Catherall och Susann Ann Sulley. De tre medlemmarna har klassiska hits som nämnda "Don't you want me", "Human", "Together in electric dreams" och senast 2011 släppte bandet album nummer nio: "Credo" med singeln "Night People".


Fredag den 11 november lär bli en kväll fylld av minnen och leenden när The Human League tar sin "A Very British Synthesize Group" till Sverige. Tillsammans kommer vi att vandra från 1979 och fram till idag, genom hela The Human Leagues imponerande diskografi. Ses på Debaser Medis!


Åldersgräns 18 år förköp, i dörr 20 år!


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

fredag, 11 november 2016 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad