Menu

IgNobel 2016

Stockholm

Debaser Medis
lördag, 12 mars 2016 kl:15:00

Osannolika upptäckter och fascinerande framgång!

Vinnarna av IgNobelpriset bjuder på ett brett spektrum av fantastisk forskning. Priset hyllar forskning som först får folk att skratta, sedan att tänka. Genom att uppmärksamma det ovanliga och hedra det fantasifulla vill priset öka människors intresse för vetenskap, medicin och teknik.

Ta chansen att höra dem själva berätta om sina upptäckter när IgNobels internationella turné landar i Sverige!

Eventet inleds av mannen bakom IgNobelpriset, Marc Abrahams. Han vill få oss att tänka över hur vi avgör vad som är viktigt, och vad som inte är det, inom vetenskapen såväl som i övriga livet. Upptäckter som sticker ut som märkliga och skrattretande, har i själva verket stor potential att få oss att själva tänka ett extra varv och hjälpa oss att förstå vår omvärld. Bra vetenskap kan vara udda, rolig och absurd!

Häng med på en underhållande och högst vetenskaplig show!

Datum: 12 mars
Tid: 15.00-16.45
Plats: Debaser Medis, Medborgarplatsen 8, Stockholm

Årets spännande forskare/föreläsare är:

Lisa Oberzaucher är biolog och evolutionspsykolog. Hennes forskning fokuserar på beteende- och kognitionsvetenskap. Under de senaste åren har hon specialiserat sig på samspelet mellan människa och miljö, partnerval och attraktionskraft samt kommunikation och social interaktion. 2015 vann hon IgNobelpriset i matematik för att hon med hjälp av matematik undersökt om Mouley Ismael den blodtörstiga, kejsare av Marocko, verkligen lyckats bli pappa till 888 barn under åren 1697-1727.

Michael Smith är doktorand och forskar vid Avdelningen för neurobiologi och beteendevetenskap vid Cornell University. Michael vann IgNobelpriset i fysiologi och entymologi efter det att han låtit bin sticka honom på 25 olika platser på kroppen för att undersöka var på kroppen det är mest smärtsamt att bli stucken (svaret: i näsborren, på övre läppen och på penisen). Tillsammans med Justin Schmidt har han upprättat The Schmidt Sting Pain Index, som kartlägger den smärta som olika insektsbett resulterar i.

Mark Dingemanse forskar vid Institutionen för språk och kognition vid Max Planckinstitutet för psykolinguistik. Hans forskning är inriktat på språk och social interaktion. Han undersöker hur människor använder språket i vardagen och hur själva språket formas av denna användning. Mark vann IgNobelpriset i literatur förra året efter hans upptäckt att att ordet ”huh” används i alla språk. Denna banbrytande forskning tyder på att man har hittat en universell egenskap som återfinns i alla former av konversation.

( Fri Tanke i samarbete med Karolinska Institutet och Vetenskap och folkbildning )


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

lördag, 12 mars 2016 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad