Menu

27/10 BLACK MOUNTAIN/STRAND

Stockholm

Debaser Strand
torsdag, 27 oktober 2016 kl:18:30

Luger presenterar:


Black Mountain
Debaser Strand
27 oktober 2016
Åldersgräns: 18 år


Vancouverbördiga Black Mountains retrofyllda psychedelia-rock består av tunga 24-karats riff och coola vintagemelodier som ekar av ett sinnesvidgande sent 60-tal och storslaget tidigt 70-tal. Med dödsförakt kastar de sig ut i ringen, vilt svingande med klassiska rockstorheter som Black Sabbath, Velvet Underground, Led Zeppelin, Jefferson Airplane, Spacemen 3 och landsmannen Neil Young & Crazy Horse. En magnifik rockorkester som drivs av en snortajt mullrande rytmsektion, spöklika orgelljud, geniala riff och det hemliga vapnet i sångerskan Amber Webber och bandledaren Stephen McBeans säreget snygga stämmor.


Sedan samtida klassikern ”In The Future” och uppföljaren ”Wilderness Heart” har Black Mountain tillhört den exklusiva skara med namn som Dead Meadow, Wooden Shjips, Howlin’ Rain och Graveyard som legat till grund för senaste årens alla Psych Fester. Tidigare i år släpptes efterlängtade nya albumet ”IV”, som enligt bandet tidigt var tänkt att kallas ”Our Best Material to Date”. En sinnesvidgande häxbrygd av tung, retrofylld folk-blues-psykedelia-rock sätter dig i ett drömskt tillstånd som för dig bortom tid och rum till en alternativ framtid.


Detta neo-hippie-kollektivet har flera framgångsrika förgreningar i andra projekt som postrockpsychedeliska Pink Mountaintops (Stephen McBean), folk-electroindieduon Lightning Dust (sångerskan Amber Webber och Joshua Wells) och Destroyer (trummisen Wells). Under året har de spelat på Austin Psych Fest och Copenhagen Psych Fest och kommer tillbaka för klubbturné i Europa i höst.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

torsdag, 27 oktober 2016 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad