Menu

13/2 ED HARCOURT/STRAND

Stockholm

Debaser Strand
måndag, 13 februari 2017 kl:19:00

Ed Harcourt
Debaser Strand
13 februari 2017


Åldersgräns 18 år


Debaser och Luger presenterar;


Singer-songwritern Ed Harcourt jämförs ständigt med genrens allra största, samtidigt som han också är något alldeles eget. Med sitt unika uttryck och personliga berättande har Harcourt förtrollat publik världen över och nu har det äntligen blivit dags för Sverige att få sin beskärda del av denna fantastiska artist. Det är med stor glädje vi har äran att välkomna Ed Harcourt tillbaka till Sverige för två framträdanden i vinter.


Ed Harcourt slog igenom år 2001 med debutalbumet ’Here Be Monsters’ som nominerades till ett Mercury Prize senare samma år. Sedan dess har Harcourt fortsatt att bjuda på intim singer-songwriter-pop hopsnickrad på bästa sätt och hittills har vi fått ta del av sju små mästerverk. Album nummer sju i ordningen landade så sent som i somras och är döpt till ’Furnaces’ – hans mest ambitiösa och fulländade album hittills. Med grund i det hot som framförallt män är mot allt och alla – kvinnor, barn och naturen – har Harcourt denna gång överträffat sig själv både vad gäller komposition och lyrik. Tillsammans med demonproducenten Flood har lösa idéer gjorts om till storartade kompositioner, och vid en första lyssning står det genast klart att det här är en motpol till de artister som gör med musik med säkra kort. ’Furnaces’ är ett storartat, vackert och alldeles genomviktigt album.


Ed Harcourt har besökt Sverige flera gånger förr, och med sitt bästa album på år i bagaget kommer han att bjuda på en magisk kväll.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

måndag, 13 februari 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad