Menu

21/10 LOYLE CARNER / DEBASER STRAND

Stockholm

Debaser Strand
lördag, 21 oktober 2017 kl:17:00

Loyle Carner tillhör den nya skolans rappare, och har redan spåtts bli Storbritanniens nästa hiphopexport.
Tidigare i år landade Carners hyllade debutalbum ”Yesterday’s Gone” där hans ärliga, välberättade historier spottades giftigt ovanpå soulinfekterade ljudbilder. Tidigare i år fyllde Carner Södra Bar till brädden på sin första Sverigespelning, och i höst är det dags igen – 21 oktober intar Loyle Carner Debaser Strand i Stockholm.


Ben Coyle-Larner (artistnamnet Loyle Carner är en ordlek med efternamnen) kommer ifrån Södra London, och fick genom att spela upp demos för kompisarna King Krule och Rejjie Snow möjlighet att öppna för MF Doom i Dublin. Därefter har utvecklingskurvan pekat spikrakt uppåt, och i slutet av januari landade det efterlängtade debutalbumet ”Yesterday’s Gone” som hyllades av en enig kritikerkår. Med det sagt var Carner knappast någon debutant: de senaste åren har han nämligen öst ur sig singlar, gästverser och turnerat Storbritannien runt. I en tid då mycket av den brittiska hiphop som når våra breddgrader är influerad av smutsig grime, är Loyle Carners avslappnade flow en frisk fläkt. Det här är hiphop som sätter autenticitet och leverans i första rummet, utan att på något sätt bli en pastisch av hiphopens gyllene era. Loyle Carner är framtiden – utan att nödvändigtvis låta som det.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

lördag, 21 oktober 2017 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad