Menu

The Underachievers

Stockholm

Debaser Strand
onsdag, 7 februari 2018 kl:20:30

I juli 2014 spelade Brooklyn-sönerna AKTHESAVIOR och Issa Gold på ett välbesökt Lydmar Hotel i Stockholms hjärta, glada över hoperna av unga hiphop-fans som sträckte sig på Södra Blasieholmshamnen och njöt av duons första Europa-turné. The Underachievers visade där och då för första gången upp sig i Sverige – publiken var med dem från första början och den 7 februari 2018 är det dags igen på Debaser Strand i Stockholm.

Issa Gold och AK, 27-årige Marlon Fung och 26-årige Akeem Joseph, växte upp ett par kvarter från varandra i Flatbush, Brooklyn, men lärde inte känna varandra förrän 2007. Först ytterligare fyra år senare började det som idag är känt som deras annorlunda och framåttänkande rap-projekt ta form. Efter att ha funnit gemensamma nämnare med kompisen AK – som rappat sedan han var elva år ung – tog Issa Gold sitt rappande till nya nivåer och tillsammans bildade vännerna The Underachievers.

Bara två år in i deras musikaliska experimenterande lyckades de imponera på den ständige innovatören Flying Lotus, som 2013 släppte duons debutmixtape Indigoism på sitt hyllade skivbolag Brainfeeder. Deras konstskadade och esoteriska, mysticistiskt och psykedeliskt lagda musik fann snabbt likasinnade artister därutöver, som A$AP Mob-kollektivet och kompisarna från Flatbuzh Zombies. På det spåret har Issa Gold och AK byggt vidare sin musik: debutalbumet Cellar Door: Terminus ut Exordium var ett konstigt spännande spektakel som uppskattades mycket av bland annat Pitchfork och uppföljaren Evermore: The Art of Duality spädde vidare på duons egna sound. Renaissance släpptes i somras och är The Underachievers allra senaste giv – och också den som tar de till större scener både hemma i USA och här i Europa.


Arena: Debaser Strand

Insläppstid: kl 18.30
Eventstart: kl 20.30

Åldersgräns: 18 år

Handikapp: Inga speciella rullstolsplatser finns. Kontakta Debaser Strand.

Arrangör: Luger

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

onsdag, 7 februari 2018 kl: 20:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad