Menu

The Wombats

Stockholm

Debaser Strand
måndag, 23 april 2018 kl:19:30

The Wombats

Indierocktrion The Wombats bildades i Liverpool 2003, och har sedan dess öst ur sig melodistarka låtstycken innehållandes lika delar eufori som desperation. Med hits som Let’s Dance to Joy Division, Greek Tradgedy och Moving to New York har The Wombats ett eget kapitel i indierockens historiebok, och i februari fortsätter resan med det nya albumet Beautiful People Will Ruin Your Life. Den redan nu släppta singeln Lemon to a Knife Fight vittnar om stordåd – The Wombats har överträffat sig själva. Nu kan vi meddela att bandet kommer till Sverige för två spelningar. 23 april spelar bandet på Debaser Strand i Stockholm, och 24 april på Babel i Malmö. Biljetterna är släppta!

The Wombats består av Dan, Tord och Matthew och träffades när samtliga medlemmar studerade på samma universitet i Liverpool. 2006 släppte trion sin debutsingel, som snabbt följdes upp av debutalbumet A Guide to Love, Loss & Desperation, som i sin tur introducerade bandet som ett av Storbritanniens allra mest lovande. Sedan dess har ytterligare två album släppts, och 9 februari är även ett tredje här. På det nya givet utmanar bandet indierockens regelverk med ultramoderna ljudbilder inlindade i Blade Runner-syntar, framtidsgrooves och vackra arrangemang. Som tidigare nämnt – The Wombats har överträffat sig själva, och med det det nya släppet i handen kommer även resten av världen förstå det. I sommar kommer The Wombats öppna för både The Pixies och Weezer, men innan dess ska Sverige få sin beskärda del av bandets explosiva liveshower.


Arena: Debaser Strand

Insläppstid: kl 18.30
Eventstart: kl 19.30

Åldersgräns: 18 år

Handikapp: Kontakta Debaser Strand.

Arrangör: Luger

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

måndag, 23 april 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

265kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad