Menu

Jimmy Eat World - Integrity Blues The Tour

Stockholm

Debaser Strand
tisdag, 5 juni 2018 kl:20:30

Jimmy Eat World bildades 1993, och har sedan dess blivit ett av de största rockbanden på andra sidan atlanten. Vad som började som ett skört och småskaligt emoprojekt har idag utvecklats till ett enormt rockmaskineri, som med ett antal album släppta i glappet mellan 90-tal och 00-tal cementerat sin plats bland de största. Emons många känslor och uttryck har aldrig lämnat bandets ljudbilder, utan Jimmy Eat World berör lika mycket nu som de berörde då. Nu kan vi meddela att Jimmy Eat World – dessutom med det nya albumet Integrity Blues i ryggen – kommer till Sverige för två spelningar i sommar. 5 juni intar bandet Debaser Strand i Stockholm, och 7 juni KB i Malmö. Biljetterna släpps fredag 8 december klockan 10:00 via luger.se/jimmy-eat-world.

Jimmy Eat World leds av låtskrivaren Jim Adkins, som tog ett större sångansvar efter bandets debutalbum. Med Adkins bakom rodret utvecklades bandets sound till att minska på punkinfluenserna och istället inkludera ett bredare känslospektra – vilket i sin tur resulterade i de klassiska album vi känner igen bandet för idag. Sent förra året bjöds vi på Jimmy Eat Worlds senaste giv, starka Integrity Blues, som bland annat blev bandets största i framgång i Storbritannien någonsin och var det tionde mest sålda albumet i USA veckan det släpptes. Nu kommer Jimmy Eat World alltså tillbaka till Sverige för spelningar på två platser. Lämna nostalgin hemma – det här är ett band som i högsta grad verkar i samtiden och bara har blicken mot nya horisonter.

Åldersgräns: 18 år

Handikapp: Inga speciella rullstolsplatser finns. Kontakta Debaser Strand.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

tisdag, 5 juni 2018 kl: 20:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad