Menu

Fu Manchu

Stockholm

Debaser Strand
torsdag, 8 mars 2018 kl:19:00

Fu Manchu bildades 1985 som ett hardcoreband av klassiskt slag under namnet Virulence. Efter ett namnbyte släppte de år 1990 sin debutsingel som Fu Manchu och därefter blev de en av de mest tongivande akterna inom stonerrockgenren – en genre som de kom att definiera tillsammans med klassiska band som Kyuss och Sleep. Sedan dess har det blivit 11 stenhårda album, med ett tolfte betitlat Clone of the Universe på gång med släppdatum redan i februari. Månaden därpå gör Fu Manchu ett efterlängtat nedslag på svensk mark i form av en spelning på Debaser Strand i Stockholm. Datumet är satt till 8 mars, och biljetterna släpps fredag 8 december klockan 10:00 via luger.se/fu-manchu.

Som ett band med kultstatus är det få i genren som idag sitter på samma rutin som Fu Manchu. Var det nya albumet kommer att ta deras tunga ljudbilder är det ännu ingen som vet, men att lita på Fu Manchu känns idag som en självklarhet. Gruppen har turnerat världen över och har en hängiven fanskara som troget följer bandets tunga ökenrock – inspirerad av muskelbilar, choppers, skejtande och science fiction. Räkna med vårens tyngsta kväll när det här gänget intar Debaser Strand i mars!

Åldersgräns: 18 år

Handikapp: Inga speciella rullstolsplatser finns. Kontakta Debaser Strand.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.



Fu Manchu
2024-06-17 00:00:00
Stockholm, Slaktkyrkan

Datum / Tid

torsdag, 8 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

265kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad