Menu

18/4 LISSIE / STRAND

Stockholm

Debaser Strand
onsdag, 18 april 2018 kl:18:30

Senast Lissie var i Sverige (december 2015) bjöds vi på en varm och magisk konsert (och ett frieri på scen!) på ett fullt Södra Teatern i Stockholm. Många har längtat efter hennes återkomst sedan dess. Nu kommer singer-songwriterstjärnan äntligen tillbaks - med kommande albumet ”Castles” i gitarrfodralet.


Nya albumet ”Castles” släpps den 23 mars och en knapp månad efter det får vi se Lissie live i Sverige igen. Nya albumet är en kombination av innerlig introspektion och samtida drömpop - allt inramat av Lissies fantastiska sång.


Nya singeln (med tillhörande video), ”Blood And Muscle”, är ett bra exempel på Lissies nya sound, där hennes röst får sväva fritt - över ett enkelt men gripande pianoackompanjemang. Det är en låt som, liksom resten av albumet, visar upp en stark och orädd Lissie. Albumet skrevs från Lissies nya hem i nordöstra Iowa och representerar en spirituell liksom musikalisk utveckling för artisten. Hennes tre tidigare album har blivit enorma succéer och allt tyder på att ”Castles” följer samma spår.


En person som är ett stort fan av Lissie är regissören David Lynch - som inkluderade Lissie (och låten ”Wild West”) i senaste säsongen av kultserien Twin Peaks. Låten är både med i slutscenen av ett avsnitt och på seriens magiska soundtrack.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

onsdag, 18 april 2018 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad