Menu

Lemaitre & Dagny

Stockholm

Debaser Strand
lördag, 27 oktober 2018 kl:19:30

Två av Norges just nu största popakter – Lemaitre och Dagny – gör gemensam sak och åker ut på turné i höst. 27 oktober stannar turnén till på Debaser Strand i Stockholm, där vardera akt kommer att spela varsitt fullt set. Två grymma popakter, en kväll. Biljetterna släpps fredag 18 maj klockan 11:00 via luger.se/lemaitre.

Lemaitre är en elektronisk duo bördig i Oslo bestående av Ketil Jansen och Ulrik Denizou Lund. Sedan starten 2010 har duon släppt en rad EP:s och ett studioalbum – hyllade ”Chapter One”– som etablerat bandet som en världsakt. Med ett sound som rör sig mot nu-disco och future bass sträcker det sig bortom tidigare horisonter, samtidigt som ljudbilden är mer bearbetad och tekniskt fulländad. Superhiten ”Closer” har streamats miljontals gånger världen över, och framtiden ser onekligen ljus ut för Lemaitre. Nyligen släpptes även singeln ”Rocket Girl” (feat. Betty Who) som är ett starkt kvitto på den här duons genomslagskraft. Med slående melodier, eleganta rytmer och med ett rykte om sig att vara en av elektrogenrens främsta liveakter, är detta norska pop-paket ett välkommet fyrverkeri i höstmörkret.

Med tydliga melodier, kraftfulla produktioner och en smittsam ungdomlig optimism har Tromsø-bördiga Dagny – tillsammans med artister som Sigrid och Astrid S – lett utvecklingen av den nya skandinaviska popen. I september 2015 kom debutsingeln Backbeat, som genast blev en hit och genererade en halv miljon streams på endast en vecka. Sedan dess har singeln streamats miljontals gånger – precis som många andra av Dagnys hits. Debut-EP:n Ultraviolet kom 2016 och innehöll fem spår, däribland singeln ”Fools Gold” som gästades av BØRNS. Med ny musik runt hörnet och stora spelningar inbokade ser 2018 ut att kunna bli ett storartat år för Dagny.


Arrangör: luger.se


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

lördag, 27 oktober 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad