Menu

The Kvb (Uk)

Stockholm

Debaser Strand
söndag, 11 november 2018 kl:18:30

The KVB är som en vag förnimmelse av en dröm. Den brittiska duons kombination av reverbrattad shoegaze och minimalistiska, elektroniska produktioner har gjort dem till något av favoriternas favoriter.

Efter 2012-års debutalbum ”Always Then” valde duon att släppa två album året efter. Det blev även starten på deras samarbete med Brian Jonestown Massacre-hjälten Anton Newcombe, som gett ut två av The KVB’s släpp. I samma veva började de även plocka in Joe Dilworth (Stereolab) som trummis. Och då duon senare valde att byta skivbolag hamnade de på Invada, som drivs av Geoff Barrow från Portishead.

Med uppbackning från några av de senaste 30 årens viktigaste musikprofiler har The KVB fortsatt att förädla anslaget och utforskat nya vägar. Då de 2016 släppte skivan ”Of Desire” var det med en klart tyngre elektronisk inramning än tidigare. Något som en gång för alla etablerade dem som mittpunkten på den linje som löper mellan The xx och The Soft Moon.

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

söndag, 11 november 2018 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

185

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad