Menu

Brian Jonestown Massacre

Stockholm

Debaser Strand
torsdag, 4 oktober 2018 kl:19:30

Brian Jonestown Massacre

Många gånger har The Brian Jonestown Massacre uppmärksammats mer för sina bravader än för sin musik. Visserligen finns det en del grejor att snacka om – rock-beef med The Dandy Warhols, kopiösa mängder droger, fighter och ego-trippar utan dess like. Men bakom den turbulenta fasaden döljer sig ett band – ständigt lett av psykgeneralen Anton Newcombe – som gång på gång överrumplar oss med sin musik. Det är bråkigt och brokigt, hypnotiskt vackert och skrämmande på samma gång – helt enkelt något av det sjukaste och bästa som kan ses live. I helgen gjorde bandet en av Way Out Wests bästa spelningar, och nu kan vi välkomna dem tillbaka till svensk mark för ytterligare två. 3 oktober spelar bandet på KB i Malmö, och 4 oktober på Debaser Strand i Stockholm. Biljetterna släpps torsdag 16 augusti klockan 10:00 via luger.se.

Vare sig de experimenterar med 60-talspsykedelia, garage eller skrammelpop så låter The Brian Jonestown Massacre alltid som sig själva. Under ledning av Anton Newcombe har bandet existerat i olika konstellationer sedan 1990, och under den tiden släppt 18 studioalbum med början 1995. 2004 var bandets turbulenta tillvaro huvudämne i dokumentären Dig!, som skildrade bandet jämte inte riktigt lika brokiga The Dandy Warhols. Nyligen släppte bandet albumet ”Something Else” som åter visade på bandets relevans – The Brian Jonestown Massacre är för evigt.



Dörrar: 18.30

Åldersgräns: 18 år

Handikapp: Inga speciella rullstolsplatser finns. Kontakta Debaser Strand.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

torsdag, 4 oktober 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

315kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad