Menu

Algiers

Stockholm

Debaser Strand
tisdag, 22 januari 2019 kl:19:30

Algiers

Gospel möter postpunk, det är en kombination vi knappt hört sedan Birthday Party och The Gun Club härjade som värst på 80-talet. Men med Algiers får vi äntligen ställa den gyllene frågan igen, är detta ett industriband som spelar gospel eller är det ett gospelband som spelar industri? Med sitt självbetitlade debutalbum stegade Algiers rakt in i musikens finrum år 2015, och befäste den platsen med på råge på förra årets storstilade uppföljare The Underside of Power. Nu kan vi meddela att Algiers återvänder till Sverige för en spelning på Debaser Strand 22 januari. Biljetterna släpps fredag 21 september klockan 10:00 via Luger.se.

Algiers möttes och började spela tillsammans i Athens, Georgia men delar nu sin tid mellan New York och London. Med politiska texter, dånande ljudbilder och stark experimentlusta dröjde det inte länge innan världen fick upp ögonen för Algiers. På förra årets giv, The Underside of Power, har bandet förfinat samtliga delar av sitt artisteri och presenterat ett verk som både känns tidlöst och samtida på samma gång. Politisk depression och postpunk fungerar som ett kompakt mörker, och gospel som en liten flammande låga av hopp. En inte helt lättuggad anrättning men med en stor belöning för den som ger sig hän – missa inte denna ångvält till liveakt.


Dörrar: 18.30

Åldersgräns: 18 år

Handikapp: Inga speciella rullstolsplatser finns. Kontakta Debaser Strand.

Arrangör: www.luger.se

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

tisdag, 22 januari 2019 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

215kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad