Menu

12/4 ASTA KASK / STRAND

Stockholm

Debaser Strand
fredag, 12 april 2019 kl:19:00

EFTER SEGERTÅGET 2018 DÅ ASTA KASK INFÖR UTSÅLDA ROCKKLUBBAR FIRADE 40 ÅR I PUNKENS TJÄNST ÄR DET ÅTERIGEN DAGS FÖR ETT MINDRE ANTAL KONSERTER VÅREN 2019.
Den svenska punken växer så det knakar, och Asta Kask är ett unikum i sammanhanget. Att band som startade sent 70-tal alltjämt skapar musik med samma relevans och hitpotential som Asta är ovanligt, snudd på unikt.


Den hyllade EP:n ”Historien dömer oss alla” som kom ut förra året har knappast blivit mindre aktuell efter valet och på dagens Asta Kask-spelningar möts flera generationer som till tonerna av melodiös 2-taktspunk smälter samman till en färgglad massa där ett kallare samhälle, frustration samt utanförskap glöms bort för en stund och byts ut mot gemenskap, hopp, kärlek, dans, svett och eufori. 1977, 1994, det var då det. Asta Kask står stolta kvar 2019 och det är här och nu som punken behövs, lever och frodas.


Asta Kask är:
Micke Blomqvist - Sång, Gitarr
Bonni Pontén - Sång, Gitarr
Ernie Hörnell - Bas, Kör
Dadde Stark - Trummor, Kör


Support: Världen Brinner
Bandet dök upp för ett par år sedan och gjorde sig snabbt ett namn med sin karaktäristiska utstrålning och scenenergi. Världen Brinner spelar glad och energifylld punkrock på svenska.Skivan ”Slöseri Av Tid”, som släpptes på Luftslott Records tidigare i år har fått stående ovationer, och ännu bättre är bandets liveframträdanden med en frontperson som ger allt och lite till. Hon framför genom sina texter många tänkvärda åsikter, och som en recensent skrev; när Malin pratar, då lyssnar man.Medlemmarna har spelat tillsammans i olika konstellationer under flera år, men valde slutligen att satsa på låtar skrivna på svenska och Världen Brinner blev till.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

fredag, 12 april 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad