Menu

7/6 STEPHEN MALKMUS & THE JICKS / STRAND

Stockholm

Debaser Strand
fredag, 7 juni 2019 kl:19:00

När slacker-legendarerna Pavement upplöstes i slutet av 90-talet bildade frontpersonen Stephen Malkmus bandet The Jicks.


Utan att tumma på sitt egensinniga låtskrivande har Malkmus etablerat The Jicks som en ultimat uppföljning på Pavement, samtidigt som bandet i högsta grad existerar på egna ben. På album med The Jicks känns Malkmus sprudlande kreativitet helt ohämmad, och trots att Pavement kanske inte var världens striktaste band så känns han betydligt friare på flera olika sätt. Hittills har det blivit sju album som alla bidrar med något nytt till Malkmus mångfacetterade katalog. Idag består bandet förutom Malkmus av Joanna Bolme, Mike Clark och Jake Morris, och är bättre och mer samspelta än någonsin förr. Året giv, fantastiska Sparkle Hard, har mottagits med strålande kritik och gavs bland annat slående 8.0 av
tastemakersidan Pitchfork.


Nu kan vi meddela att Stephen Malkmus & The Jicks kommer till Sverige för en spelning på Debaser Strand i Stockholm fredagen den 7 juni.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

fredag, 7 juni 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad