kl: 19:00

11/5 FATBOY / DEBASER STRAND

Debaser StrandDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Det har gått tre år sedan senaste albumet Moments och FATBOY är nu redo att dela med sig av sitt nya album - Diggin’ The Scene!
Det är bandets sjätte album som här tar oss med
på en brokig resa genom livet. Vi möter brustna hjärtan och broar som brunnit i en värld som vi inte riktigt känner igen. Det är tio spår som balanserar mellan det outsägligt coola och det
outhärdligt romantiska.


Den första singeln Mercy Mercy spelas redan flitigt på radion.
Albumet är inspelat i Park Studios i Stockholm, producerat av Stefan Boman (kent, The Hellacopters mfl.), och ges ut av skivbolaget psykbunkern (Sami Sirviö & Peter Ejheden).


FATBOY är Thomas Pareigis (sång), Hannu Kiviaho (gitarr), Jan Lissnils (pedal steel), Thomas Schuldt (bas) och Marcus Källström (trummor).


På skivan medverkar också Arbogas tangodrottning Heidi Kaarto, två av Finlands främsta musiker i form av sologitarristen Esa Pulliainen (Agents) och swamp-boogie gitarristen Jo’ Buddy, samt Matte Lagerwall (The Boppers) och Maestro Peter Kvint.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-11 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Hornstulls Strand 4


Fler tillfällen:Fatboy

Fatboy är ett svenskt rockabillyband.


Fatboy började 1995 som ett hobbyband där medlemmarna träffades för att laga mat samt spela musiken de älskade, rockabilly och country. Åren gick och bandets ambitioner växte efter att ha agerat kompband åt amerikanska musiker på turné i Europa och flera påstötningar om att de borde göra en egen skiva. 2004 släpptes så debuten Steelhearted och Fatboy har sedan dess givit ett hundratal konserter i hela Norden, släppt ett Grammisnominerat album till, In My Bones, och hösten 2010 släpptes deras tredje album Overdrive vilket gick in på #10 platsen på svenska albumlistan.
Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook